ההבדל בין עו"ד טוב לעו"ד מצוין נמצא בתוצאה השנייה והשלישית בגוגל

אני מניח שכבר נכנס אליכם פעם לקוח שסיפר לכם שהוא "בדק עליכם בגוגל"… מה בדיוק הוא בדק? ויותר חשוב – מה בפועל הוא מצא שגרם לו להגיע לפגישה אתכם? והכי חשוב: מה מופיע עכשיו בגוגל כשמחפשים את השם שלכם ועד כמה אתם לוקחים על כך אחריות? 

הצטרף עכשיו ל-4500 עורכי דין, המקבלים עדכון כשמתפרסם תוכן חדש

כשהגולשים מחפשים את השם שלכם בגוגל – הם לא מסתפקים בתוצאה הראשונה

אין ספק שהתוצאה הראשונה בגוגל מושכת את העין יותר מכל. יחד עם זאת לא אחת אנחנו קוראים/סוקרים את הכותרת של התוצאה השניה והשלישית, מתרשמים, ומחליטים לאיזו תוצאה אנחנו מתכוונים "להיכנס". ניתוח מספר מחקרים שביקשו לעמוד על הרגלי הגלישה שלנו מצביעים על כך שרוב הגולשים מקליקים על שלוש התוצאות הראשונות בגוגל על פי הפילוח הבא: 45% מקליקים על התוצאה הראשונה, 15% על השנייה ו-10% על התוצאה השלישית (כל שאר התוצאות מקבלות 5% הקלקות ומטה). השורה התחתונה, לפחות רבע מהגולשים שמחפשים אתכם ברשת מתעניינים גם בתוצאה 2 ו-3 לחיפוש השם שלכם.

בהתחשב בנתונים האלה, האם הקדשתם פעם תשומת לב מיוחדת לבחינת התוצאה השניה והשלישית ואולי גם הרביעית לחיפוש השם שלכם, הפירמה שלכם?

דוגמאות מעוררות השראה

עו"ד עדי כרמלי

בשבוע שעבר נחשפנו לידיעה שפורסמה בוואלה בקשר למורה בבית ספר בפתח תקווה ששאל בנות 10 שאלות אינטימיות; הכתבה נתנה ביטוי מכובד גם לעוה"ד של המתלוננת, עו"ד עדי כרמלי. לו הייתם גולש תמים שקורא את הכתבה ומחליט לבדוק קצת יותר על עו"ד עדי כרמלי, זה מה שהייתם מגלים בגוגל לחיפוש שמו:

עדי כרמלי
כמו שאתם רואים, עו"ד עדי כרמלי לא מסתפק בתוצאה הראשונה לחיפוש השם שלו (אתר האינטרנט של המשרד) ומציג בפני הגולש תוצאה נוספת שמעבירה מסר שיווקי מרשים לפיו עו"ד עדי כרמלי הוא מ"המשפיעים בפלילים", "קצין משטרה בעברו, מה שעוזר לו להיכנס לראש של החוקרים…".

תארו לעצמכם מה עושה תוצאה כזו במודע ובתת מודע של מי שמבקש להתרשם מעו"ד כרמלי.

בכוונה צילמתי לכם למעלה גם את התוצאה השלישית שמופיעה לחיפוש שמו של עו"ד כרמלי: תוצאה סטנדרטית, יבשה, כזו שמציעה לגולש לקבל את פרטי ההתקשרות של עו"ד כרמלי דרך האינדקס של דפי זהב. ברמה השיווקית לתוצאה הזו אין ערך ממשי.

לתשומת לבכם – התוצאה הנפוצה ביותר לחיפוש עורכי דין ברשת היא תוצאה שמציגה את עורך הדין באופן דומה וחסר ערך שיווקי באחד מהאינדקסים המשפטיים ברשת.

עו"ד ליטל יעקובוביץ

נניח ששמעתם על עו"ד ליטל יעקובוביץ דווקא בפייסבוק (שם היא פעילה מאוד), קראתם סטטוס נהדר שלה והחלטתם לבדוק מה יש ל"גוגל" לספר על עורכת הדין הזו; תראו איך זה נראה במקרה שלה:

ליטל יעקובוביץ

ממבט חטוף ובלי להיכנס בפועל לאף תוצאת חיפוש אנחנו מבינים שמדובר בעו"ד שמתמחה בדיני משפחה (כותרת תוצאה 1), כזו שלא מתפשרת על מקצוענות ורגישות אנושית (2), וגם כזו שאפילו מופיעה בוידאו (אולי בתוכנית טלוויזיה) בהקשר של הסדרי ראיה (3).

אם אתם זקוקים לעורך דין המתמחה בדיני משפחה, התוצאות האלה בוודאי ידרבנו אתכם להחליט להתקשר אליה. סוף סוף, היא מתמחה בדיוק בתחום, היא מקצועית ומבינה את הרגישות הנדרשת, והיא כנראה עורכת דין מפורסמת (היא הרי מופיעה בטלוויזיה…).

עו"ד אייל בסרגליק

אחד מעורכי הדין שאני הכי נהנה להדגים מהם הוא עו"ד אייל בסרגליק. האופן שבו עו"ד בסרגליק מתייחס למקצוע בכלל ולתפקידו כסנגור פלילי בפרט הצליח באופן טבעי לחלחל גם לתוצאות החיפוש של גוגל:

אייל בסרגליק
תשפטו בעצמכם: מה כותרת עוצמתית כל כך, המצוטטת באחד האתרים הכלכליים המשפיעים בישראל, עושה לגולש שהסתבך בפלילים ומחפש עורך דין? מי לא רוצה עורך דין שיאבק בשבילו בצורה כזו?…

אגב, גם כאן צילמתי עבורכם בכוונה את התוצאה השלישית לחיפוש שמו של עורך הדין; הפעם התוצאה מציעה לגולשים קישור לפרופיל הפייסבוק של עו"ד בסרגליק. בהקשר זה זכרו: רק כל עוד אתם פעילים באמת בפייסבוק (כמו עו"ד בסרגליק) – קישור כזה עשוי לתרום לכם ברמה השיווקית. אם מדובר בעמוד אוהדים שאתם מזניחים, או פרופיל שהנוכחות שלכם בו אינה מוקפדת – קישור כזה אף עלול לגרום לכם נזק.

תוצאות החיפוש (ברוב המקרים) הן בשליטה שלכם

השאיפה של גוגל היא להציג בפני הגולש את התוצאות הכי רלוונטיות לצירוף המחופש. בגוגל מדברים על 200 פרמטרים שמשפיעים בסופו של יום על ההחלטה (האוטומטית) של מנוע החיפוש להציג דווקא עמודים מסוימים ולא עמודים אחרים. כמות הפרמטרים הגדולה מטרתה למנוע מצב של התערבות מלאכותית בנעשה ברשת ומתוך מטרה להציג באופן בלתי תלוי את התוצאה הנכונה ביותר.

יחד עם זאת, ומבלי להיכנס להסברים מורכבים מידיי, כל עוד מדובר בצירופים שאינם תחרותיים – דוגמת השם הפרטי שלכם – יש סיכוי גבוה מאוד שכל מקדם אתרים שתגייסו לטובת הפרויקט יצליח לעצב את תוצאות החיפוש של השם שלכם בדיוק כפי שאתם רוצים.

אל תצפו שזה יקרה מאליו רק משום שהשם שלכם מופיע בכתבה מפרגנת בYNET או GLOBES, או בגלל הראיון המדהים שלכם בערוץ הוידאו של נענע10, זה פשוט לא יקרה. ברוב המקרים אתם נדרשים "לשכנע" את גוגל שדווקא העמוד המפרגן צריך להיות מוצג בפני מי שמחפש אתכם. מקדם אתרים טוב יכול לחולל את השינוי בתוצאות החיפוש תוך זמן קצר יחסית (עד חצי שנה). לא מצאתם מקדם אתרים כזה, פנו אליי ואכוון אתכם אל האנשים שאני סומך עליהם.

נהלו את המוניטין שלכם ברשת

אנחנו חיים בעידן דיגיטאלי שהקצב האדיר שלו מחייב אותנו להתאים את עצמנו למציאות חדשה ומתחדשת תדיר. רק השתכנענו שאנחנו חייבים אתר אינטרנט, והנה היום אנחנו מגלים "שגם זה לא מספיק". אנחנו לא יכולים להתעלם מהשחקן המרכזי בזירה המקוונת: מנוע החיפוש גוגל. דרכו מגיעים אלינו, שם מחפשים אותנו, שם מצפים למצוא מידע אודותינו.

פתחתי את הפוסט בהכרות שבוודאי יש לכל אחד מכם עם לקוח שסיפר לכם שהוא "בדק עליכם בגוגל"; עכשיו תנסו לחשוב עם כמה לקוחות אף פעם לא דיברתם משום שאחרי ה"בדיקה" שלהם, הם בחרו שלא להתקשר… בדיוק את אלה אני לא רוצה שתפספסו. במילים אחרות: מבחינתי המשימה שלכם היא לגרום לכל מי שמחפש אתכם לרצות להתקשר אליכם.

עכשיו תורכם לעבור למעשים – בחרו כמה תוצאות שמפרגנות לכם באמת ברשת (ואם אין, צרו אותן). בחרו לכם כתבה אחת מפרגנת, ראיון אישי אם יש, תוצאת וידאו בוודאי, והעבירו את המלאכה "הטכנית" לטיפולו של מקדם האתרים שלכם. אתם תגלו מהר מאוד שכמות הלקוחות שיספרו לכם שהם "בדקו עליכם ברשת" תגדל. יותר מכך, אתם תרגישו בנוח גם להפנות לקוחות פוטנציאליים "לחפש עליכם בגוגל". בסופו של דבר, אתם הפכתם לאדריכלים של המוניטין שלכם ברשת.

בהצלחה!

………………

הנושאים עליהם אני כותב מעניינים אותך? הצטרף/י עכשיו לעורכי הדין המקבלים ממני ישירות לווטסאפ עדכונים חמים בנושאי קידום ושיווק. 

איך מצטרפים? בקלות! שלח/י לי עכשיו הודעת ווטסאפ באמצעות הקישור הזה, ואני אדאג שתקבל/י לפני כולם את העדכונים הכי חשובים שאני מפרסם.