שבע הסיבות בגללן עורך דין צריך לעשות שימוש בוידאו כדי לקדם את המשרד שלו

הידעת? על פי נתונים שפרסם איגוד האינטרנט בישראל ביוני 2012, למעלה מ-70% מגולשי האינטרנט בישראל נוהגים לצפות בסרטונים באינטרנט; אחד מכל חמישה גולשים בישראל (21%) מעלה סרטונים משלו לאינטרנט; מחקר של comScor שפורסם בתחילת 2013 קובע כי בארה"ב כמעט 85% (!!!) מהגולשים האמריקאים צופים בסרטוני וידאו; אם לא די בכך, על פי התחזיות של Cisco תעבורת הוידאו באינטרנט תהיה 69% מכלל תעבורת האינטרנט הגלובאלית בשנת 2017!

אלה סטטיסטקות מרשימות ביותר, אך חייבים לצרף להן כמה נתונים סטטיסטיים רשמיים מטעם youtube, מנוע החיפוש השני בגודלו בעולם (אחרי גוגל):

* יותר ממיליארד משתמשים יחודיים מבקרים ביוטיוב בכל חודש
* תוכן וידאו באורך כולל של מעל 6 מיליארד שעות נצפה בכל חודש ביוטיוב
* 100 שעות של תוכן וידאו מועלות ליוטיוב בכל שעה
* 80% מהתנועה ביוטיוב מקורה מחוץ לארה"ב 
הצטרף עכשיו ל-4500 עורכי דין, המקבלים עדכון כשמתפרסם תוכן חדש

איזה סוג של וידאו הגולשים צורכים

רוב הסרטונים ברשת אינם סרטוני תדמית או קידום מכירות; בישראל זכור לי הבאז שאחז ברשת בישראל סביב הסרטונים המשעשעים של הסבתא סעדה, זקנה תימנייה שהצליחה (ועדיין) לבדר גולשים רבים. אך טבעי הוא, הגולשים נהנים מסרטונים בשעות הפנאי שלהם ובעיקר פופולאריים סרטונים שהתוכן שלהם הוא קליל ומשעשע. יחד עם זאת, מחקרים מצביעים על אפקטיביות רבה גם של סרטונים שמטרתם לקדם את העסקים שלכם. שימו לב לנתונים הבאים שפורסמו ב-Points Group:
* כשוידאו מופיע בעמוד המוצר שלכם, הגולשים ישהו בעמוד 9% יותר זמן, מאשר לו היה העמוד ללא וידאו
* 60% מהנשאלים בסקר אמרו שהם יצפו בתוכן מצולם בעמוד לפני שהם יחליטו לקרוא את הטקסט בעמוד האינטרנט
* 22% מהנשאלים אמרו שהם יעדיפו לצפות במידע המצולם בוידאו על פני קריאה של מידע כתוב אודות בעל עסק
* 75% מהנשאלים העידו כי הם צפו בוידאו שקשור לעבודה שלהם לפחות פעם בשבוע, ו-50% נעזרו ביוטיוב כדי למצוא אותו

שבע הסיבות בגללן עורך דין צריך להופיע בוידאו ברשת

הנתונים שהדגמתי למעלה מעידים בצורה ברורה על העדפותיו של הגולש הממוצע; והמסקנה חד משמעית: הגולש אוהב לצפות בוידאו, נקודה. עכשיו, משברורה לנו נטיית הלב של הגולש, עלינו להתאים לכך בחוכמה את אסטרטגיית השיווק שלנו ברשת.
עשרות אלפי סרטונים כבר פורסמו על ידי עורכי דין זרים בעולם
1. הלקוח שלכם רוצה לראות אתכם בוידאו
הנתונים שסקרתי למעלה מצביעים על הסיבה הראשונה החשובה – הרצון של הגולש. בדיוק כמו שחברות ענק היום מבינות שאין אפשרות להתעלם מפייסבוק ולכן הן מפעילות נוכחות ברשת החברתית; בדיוק כמו שאי אפשר להתעלם מהמהפכה הסלולרית שהביאה את האינטרנט לכף היד של כמעט כל אדם בעולם המערבי וחייבה בעלי אתרים להתאים את האתרים שלהם לצפייה במובייל; כך גם אתם לא יכולים להתעלם מהעובדה שהגולש אוהב לצפות בוידאו. אתם רוצים להיות במקום שבו הלקוח הנוכחי או הפוטנציאלי שלכם נמצא. בווידאו.
2. אם תמונה שווה אלף מילים וידאו שווה אלף תמונות
בוידאו אתם חושפים בפני הגולש את האדם מאחורי התמונות והמילים. הערפל מתפוגג ואפשר להתרשם מכם בדרך הכי קרובה אל המציאות. השקיעו בוידאו מקצועי והציגו את עצמכם כעורכי דין מקצועיים שכדאי להיות הלקוחות שלהם. חצי דקה בוידאו איכותי תעשה את מה שלא יעשו עשרים מאמרים שלכם.
3. העבירו יותר מסרים בפחות זמן
בוידאו אתם מסוגלים לייצר יותר תוכן בפחות זמן. כמות המסרים שאתם יכולים להעביר בוידאו קצר (עד 3 דקות) היא עצומה ביחס למסר שאתם תעבירו בעזרת מלל כתוב. אם תרצו, ד"ר גיימס מקוויוי (Forrester Research) טוען כי דקה של וידאו מקבילה לקריאה של 1.8 מיליון מילים…
4. מיתוג ומיצוב המשרד שלכם
כשהגולש נתקל בסרטונים מקצועיים שלכם, בהם אתם מדברים/מסבירים/מתראיינים בנוגע לתחומי המומחיות שלכם – אתם מבססים את המקצועיות שלכם בפניו ובפני פוטנציאל עצום של גולשים. תארו לעצמכם שאתם מתמחים בדיני עבודה וברשת אפשר למצוא לא פחות מ-50 סרטונים בהם אתם מסבירים (בכל פעם על נושא אחר) בצורה ברורה על זכויות העובדים. סרטונים כאלה ממצבים אתכם וממתגים אתכם בכל רגע ורגע.
5. הגדילו את הנוכחות שלכם בגוגל באמצעות סרטוני וידאו שתפרסמו ביוטיוב
החיבור שבין גוגל ליוטיוב מעצים את הנוכחות שלכם ברשת כשאתם מופיעים בוידאו. תוכלו למצוא היום בין תוצאות החיפוש הרגילות תוצאות וידאו בולטות שמעודדות את הגולש להקליק דווקא על תוצאת הוידאו. קחו למשל כדוגמא את מה שמוצג היום כשמחפשים בגוגל "סיכסוכי ירושה בין אחים":

הגדילו את הנוכחות שלכם בגוגל באמצעות סרטוני וידאו שתפרסמו ביוטיוב

התוצאה שבה עו"ד גיל שחף מסביר באולפן הוידאו של אתר הפורומים המשפטיים על סיכסוכי אחים אומנם מופיעה בתוצאה הרביעית, אבל העובדה שמדובר בתוצאת וידאו הכוללת תמונה מקדימה של הסרטון כבר בתוך תוצאות החיפוש גורמת ליותר גולשים לבחון דווקא את התוצאה הזו.

6. גוונו את השידור שלכם ברשתות חברתיות באמצעות וידאו
רבים הם עורכי הדין שפעילים היום בפייסבוק. דרך נוספת לחזק את המותג שאתם – היא באמצעות שידור מגוון ברשת החברתית. חשבו על פרסום בפייסבוק של סרטון וידאו בו אתם מופיעים, כשידור המגוון מצד אחד את הפרסומים שלכם בפייסבוק ומצד שני מאפשר לכל העוקבים אחריכם שם לראות מי אתם באמת. דוגמא לשידור וידאו בערוץ הפייסבוק של אתר הפורומים המשפטיים, המציג את עו"ד אייל בסרגליק בנושא שמטופל במשרדו:

עורך דין אייל בסרגליק באולפן הוידאו של אתר הפורומים המשפטיים

 7. תקראו את המפה נכון, וצרו יתרון על המתחרים שלכם
כל התחזיות מדברות על כך שתוכן מצולם בוידאו הולך להיות התוכן היעיל והנצפה ביותר ברשת.
בעידן הסלולרי המתקדם של היום יש שכבר חוזים שבשנת 2014 66% מהתנועה של הגולשים בסלולרי יהיה אל תוכן מצולם בוידאו. נכון, הפקת וידאו היא מעט יותר מורכבת מכתיבת מאמר ופרסומו, אבל אל תתנו למגבלה הזו לעצור אתכם. היו הראשונים שמייצרים מספר סרטונים שמקדמים אתכם ומייצרים יתרון לכם – על פני כל המתחרים שלכם שיצטרפו לחגיגה הרבה אחריכם.

איך מייצרים סרטון וידאו לפירמת עורכי הדין שלי

כדי להשיב על השאלה הזו אני מקווה להקדיש לכך פוסט שלם, נפרד. ליצור סרטון איכותי, בעל תוכן שיש לו ערך מוסף ממשי עבור הגולשים זו משימה בפני עצמה. אחת הדמויות המפורסמות בארה"ב בתחום של יצירת סרטוני וידאו לעורכי דין הוא Gerry Oginski, המקים של Lawyers’ Video Studio; אני ממליץ לכם לקרוא כמה מהטיפים שלו בקשר ליצירת סרטון עבור הפירמה שלכם.
אם תרצו פתרון מהיר ויעיל ליצירת נוכחות מיידית בוידאו ברשת וביוטיוב, אני אשמח לארח אתכם באולפן הוידאו של אתר הפורומים המשפטיים. בחודשיים האחרונים כבר התארחו אצלי עשרות עורכי דין והפקנו יחד למעלה מ-100 סרטונים מקצועיים (דוגמא לאחד מהם, סרטון מקצועי בו עו"ד אמיר מורשתי מסביר איך מוחקים רישום פלילי?). פנו אליי בהקשר זה באופן אישי.

הנקודה האתית

אי אפשר לסיים פוסט כזה מבלי להתייחס לכללי האתיקה הנהוגים בישראל. לדאבון רובנו, כללי האתיקה טרם עברו התאמה לעידן הדיגיטאלי, ובהקשר שלנו ההגבלה הקבועה בכלל 3(ה) לכללי הפרסומת היא המכשלה העיקרית בבואנו לשווק את המשרד שלנו בוידאו. להזכיר, כלל 3(ה) לכללי הפרסומת קובע כי: "פרסומת באינטרנט כאמור בסעיף קטן (א)(5) תובא בלא ליווי של מלל קולי". על פניו נראה כי הסעיף הזה מנחית מכה אנושה על היכולת של עורכי דין לפרסם את עצמם בוידאו. אך לא כך הם פני הדברים:
א. לא כל מופע בליווי של מלל קולי שבו מופיע עורך דין הוא פרסומת. נכון, בארה"ב אנחנו יכולים למצוא משרדי עורכי דין שמסבירים בוידאו למה הם עורכי הדין הכי טובים שיש, ובמילים אחרות מפרסמים את עצמם בצורה אגרסיבית באמצעות שימוש בוידאו, אך אין מקום לראות בעורך דין שמתראיין בתוכנית משפטית, בעורך דין שנותן סקירה משפטית מצולמת או בעורך דין שמתארח באולפן של אתר הפורומים המשפטיים לדוגמא כדי להשיב לשאלות נפוצות של גולשים בתחום מומחיותו – משום פרסומת.

ב. ועדת היעוץ לענייני פרסומת של לשכת עורכי הדין קבעה השנה כי לעורך דין שהופיע בטלוויזיה אסור להעלות את הכתבה בה השתתף לאתר האינטרנט של המשרד. מקומם, נכון? עו"ד חיים רביה התבטא בחריפות כנגד ההחלטה הזו והבהיר כי לדעתו "כללי הלשכה בעניין פרסום עו"ד ברשת הם אנכרוניסטיים". החדשות הטובות הן שעל פי ההחלטה הזו עולה שלשכת עורכי הדין אולי אוסרת על עורך הדין לפרסם את הסרטון אצלו באתר, אבל היא לא מונעת (ולא יכולה למנוע) מהסרטון להופיע בבמות אחרות ברשת (כמו למשל באתר החדשות או באתרים אחרים). לשמחתנו גוגל לא עושה אבחנה בין אתרים, וככל שאתם מופיעים בוידאו ברשת, כשיחפשו אתכם ברשת – ימצאו גם את הסרטונים בהם אתם מופיעים.

ג. על פי הפרסום האחרון גם לשכת עורכי הדין מודה שהכללים מחייבים עדכון מחדש, עו"ד ארד איילון מצוטט שם כך: "באופן כללי, הכללים מיושנים ונמצאים בתהליך של הערכה מחדש בגלל ההתפתחויות הטכנולוגיות העצומות שחלו, בעיקר ברשת. הדברים נבחנים ממש בימים אלה, ואני מניח שהכללים יעברו עדכון בשנה הקרובה". הווי אומר, גם הכללים עוד יעברו שינוי בקרוב מאוד; ההמלצה שלי, אל תחכו לשינוי הרשמי, תהיו אתם חלק מהשינוי. יחד עם זאת, כבדו את כללי האתיקה והימנעו מפרסום סרטוני הוידאו שלכם באתר שלכם.

שקט. מצלמיםעכשיו תורך ללכת להצטלם כדי לקדם את משרד עורכי הדין שלך

אני מאוד מקווה שאחרי שקראתם עד פה, כבר התחלתם לחשוב באיזו חליפה אתם מתכוונים להצטלם לסרטון הראשון שלכם. קבלו את המלצתי ותנו לגולשים לראות אתכם במלוא הדרכם, תנו להם לשמוע איך אתם שולטים בתחום המומחיות שלכם ולהתרשם מהלהט שבכם. אני לא מאיץ בכם לצלם מחר מאות סרטונים כדי לבלוט ברשת בכל נושא מתחום ההתמחות שלכם, אני מעודד אתכם לכל הפחות לייצר כמות מוגבלת של סרטונים שתאפשר למי שבאמת מתעניין בכם – לקבל עוד מדד אחד, קטן/גדול, שיגרום ללקוח הפוטנציאלי הבא שלכם להרים את השפופרת ולחייג אליכם!

………………

הנושאים עליהם אני כותב מעניינים אותך? הצטרף/י עכשיו לעורכי הדין המקבלים ממני ישירות לווטסאפ עדכונים חמים בנושאי קידום ושיווק. 

איך מצטרפים? בקלות! שלח/י לי עכשיו הודעת ווטסאפ באמצעות הקישור הזה, ואני אדאג שתקבל/י לפני כולם את העדכונים הכי חשובים שאני מפרסם.