הנה הוא לפניכם: סוד ההצלחה של עורכי דין בתוצאות החיפוש של גוגל

הנה הוא לפניכם: סוד ההצלחה של עורכי דין בתוצאות החיפוש של גוגל

את הפוסט האחרון "סוד ההצלחה של עורכי דין בגוגל לא נמצא במקום בו רובכם מחפש אותו",סיימתי בשאלה היכן טמון סוד ההצלחה של עורכי הדין אם לא בביטויים ה"סקסיים"? הפוסט הנוכחי הוא בבחינת חלק שני בסדרה, כזה המבקש להציע לכם את אחד הסודות [שלי] להצלחה אמיתית בתוצאות החיפוש של גוגל.

סוד ההצלחה של עורכי דין בגוגל לא נמצא במקום בו רובכם מחפש אותו

סוד ההצלחה של עורכי דין בגוגל לא נמצא היכן שאתם חושבים

נדמה לי ש"החזירות" היא תכונה שאנחנו מסגלים לעצמנו מיד כשאנחנו מגלים את הסוכרייה הראשונה. לעיתים התכונה הזו משעשעת במיוחד – כך למשל כשאני צופה בטירוף שאוחז בילדים הקטנים שממהרים לתפוס סוכריות בתפילת שבת בבית הכנסת, בעת שעשרות סוכריות "מתעופפות" על הקורא החגיגי בתורה. עוד לא נתקלתי בילד שמסתפק בסוכרייה אחת; תמיד הילדים שואפים לעוד ועוד סוכריות. הם דוחפים זה את זה, משחילים את הידיים לכל פינה, מתלהבים, מתלכלכים, וממלאים את הכיסים בסוכריות צבעוניות.

ככה, כמו ההתנפלות על הסוכריות ההן, חסרות הערך התזונתי – שהכיס המלא בהן לתאווה הוא אולי היתרון היחיד שצומח מהן – כך עורכי דין מחפשים לקדם את המשרד שלהם בגוגל.

שלוש הטעויות שעורכי דין עושים כשהם מפרסמים את עצמם בגוגל – ואתם לא תעשו!

שלוש הטעויות שעורכי דין עושים כשהם מפרסמים את עצמם בגוגל - ואתם לא תעשו

תקשיבו לזה: אם אני ממש רוצה, אז כחובב טבע מטקסס אני יכול למכור גמל ישראלי לבדואי מערב הסעודית תוך כדי ישיבה בבית קפה ברומא! כל מה שאני צריך זה להיות מחובר לאינטרנט, ולפרסם באמצעות גוגל אדוורדס, לגולשים מערב הסעודית (זה אפשרי ופשוט להגדיר את מסע הפרסום ככזה שיופיע רק בפני גולשים מערב הסעודית) את הגמל הישראלי שקניתי מחבר מבאר שבע. מי היה מאמין לפני כמה שנים שמה שאני כותב יכול להיות אמיתי, ויותר מכך: קל ביותר?

למה אף גולש לא בוחר בך כעורך הדין שלו?

למה אף גולש לא בוחר בך כעורך הדין שלו?

לפני שבע שנים בערך – כשרק התחלתי לעסוק בפעילות משפטית באינטרנט – שמעתי לא מעט קולות ספקניים בכל הקשור לסיכוי שלקוחות פוטנציאליים יחפשו עורך דין באינטרנט. יש להודות שגם בהקשרים אחרים הסתפקנו: האם חוויית הגלישה באינטרנט תצליח לשלב בתוכה גם חווית קנייה? והנה, חרף החששות הבראשיתיים, רובנו היום לא מהסס ומרשה לעצמו לשלם בכרטיס אשראי באינטרנט! המובן מאליו היום, היה בבחינת ספק גדול.

איך עורך דין יכול להשיג 1000 לייקים לכל סטטוס?

גם אתם יכולים לקבל 1000 לייקים

עורכת דין אחת שפגשתי בשבוע שעבר סיפרה לי שהיא נהנית מאוד לעקוב אחריי בפייסבוק (כיף לשמוע :-)), אך כשלעצמה היא משתדלת שלא לפרסם בפייסבוק האישי שלה שום דבר כמעט (מקצועי או חברי). "למה?" שאלתי אותה. והתשובה היתה:

"כי החברים שלי בפייסבוק לא יודעים לפרגן לי…".

היא נתנה לי יופי של רעיון לפוסט שאתם קוראים עכשיו.

עורך דין: יש דרך אחת להכניס את התמונה שלך לגוגל, ומיד!

אחד הדברים היפים שגוגל יכול לעשות בשבילכם הוא להציג בפני הגולש שמחפש את השם שלכם – גם את התמונה האישית שלכם כבר ברשימת תוצאות החיפוש!

חישבו כגולש המחפש אתכם אחרי המלצה חמה שהוא קיבל מחבר או חברה: הוא לבטח ישמח להתרשם מכם כבר מהתמונה המכובדת שתבחרו אשר תופיע בפניו עוד לפני שנכנס לקרוא קצת יותר אודותיכם…

עורכי דין: עקבו אחרי שלושה שלבים פשוטים וכשיחפשו את השם שלכם בגוגל, ימצאו בדיוק אתכם!

עורכי דין: עקבו אחרי שלושה שלבים פשוטים וכשיחפשו את השם שלכם בגוגל, ימצאו בדיוק אתכם!

עורכי דין – תתרגלו! כשמישהו שומע עליכם/מתעניין/מקבל המלצה וכו', הוא גם עשוי לחפש את השם שלכם בגוגל. נתתם את הדעת פעם לתוצאות החיפוש שגוגל מציע למחפשים של השם שלכם?
חפשו את השם שלכם בגוגל
עצרו לרגע, וכנסו לגוגל כדי לבדוק מה מוצג בפני גולשים המחפשים את השם שלכם…

מי לא יודע שהוא עורך דין מושעה?

מבצע: "4 גלידות במחיר של גלידה 1"!
עכשיו תארו לעצמכם שהייתם נתקלים בקוביית הפרסומת הזו בדיוק לצד מאמר שהכותרת שלו היא: עשרת הגלידות הגרועות ביותר בעולם… אני מניח שגם אם היו מציעים לכם 10 גלידות במחיר של אחת, לא הייתם ממהרים להזמין…

עכשיו חישבו על הסיטואציה הבאה: אתם מחפשים לבדוק משהו על "עורכי דין מושעים" בגוגל, ובמקרה (או שלא..) אתם נתקלים בעורך דין שמפרסם את עצמו במודעה ממומנת.

נהלו פורום משפטי כחלק מאסטרטגיה שיווקית

נהלו פורום משפטי כחלק מאסטרטגיה שיווקית

בעבר הלא רחוק שלנו (לפני 15 שנה בערך) כדי לקבל מענה לשאלה משפטית, פשוטה כמורכבת, היינו צריכים (בדר"כ) להיפגש בצורה מסודרת עם עורך דין, וברוב המקרים גם לשלם על פגישת הייעוץ האמורה.

אני מניח שבעידן של-לפני האינטרנט, מעטים האמינו שתוך שנים ספורות אפשר יהיה לקבל תשובה לשאלה משפטית בקלות וביעילות. בחינם? זה בטח לא עלה בדמיוננו כלל…

איך כותבים מאמר משפטי ברשת?

הרהרתי רבות בנושא שראוי לפרסם בבלוג עורך דין ברשת רגע לפני שכולנו יוצאים לנו לחופשה החגיגית של חגי תשרי (תשע"ב). אחד ממנהלי הפורומים באתר הפורומים המשפטיים סיפר לי אתמול שהוא כבר כמה ימים בחופשה מוקדמת עם הילדים הקטנים, ולדעתו בתקופת חול המועד יהיה לו קצת זמן פנוי לכתוב מאמר או שניים, אותם יעביר אליי לפרסום. אאורקה!
אז רגע לפני שאתם יוצאים לחופשת החג ומוצאים לעצמכם את הפנאי הדרוש לכתוב מאמר משפטי חדש (מתוך מטרה לפרסמו אח"כ ברשת האינטרנט), הקדישו כמה דקות מזמנכם כדי ללמוד כיצד נכון לכתוב מאמר משפטי ברשת. איך כותבים מאמר משפטי ברשת? פוסט ראשון בסדרה.

עשרת עמודי הפייסבוק שכל עורך דין צריך להכיר

עמודי האוהדים שכל עו"ד צריך להכיר

לקראת השנה החדשה אספנו עבורכם את עמודי האוהדים המשפטיים שכל עורך דין צריך להכיר. ההכרות היא השלב הראשון כמובן; צפייה בעמודים הללו תאפשר לכם להתבונן מהצד בשיח המשפטי המשמעותי ביותר (שאני מכיר) אשר מתרחש ברשת החברתית פייסבוק.

חמישה טיפים שיהפכו את אתר משרד עורכי הדין שלכם למוצלח יותר

חמישה טיפים שיהפכו את אתר משרד עורכי הדין שלכם למוצלח יותר

ידידיי עורכי הדין, בחרתי לכתוב סדרה של מאמרים שתעסוק בטיוב אתרי האינטרנט שלכם. הפוסט שלפניכם פורסם במגזין הפרקליטים האחרון (גיליון ספטמבר 2011); אחד נוסף יפורסם לשמחתי הרבה במגזין "בדלתיים פתוחות" (המגזין של לשכת עורכי הדין בחיפה) וגם אותו אפרסם כאן בהמשך.