עורכי דין, ככה לא תתמכרו לפייסבוק

כמה פעמים ביקרתם היום בפייסבוק? האם זה קרה מיד כשהתעוררתם ועוד לפני שצחצחתם שיניים? האם באופן קבוע חלונית של פייסבוק מופיעה פתוחה בדפדפן שלכם במחשב המשרד? אני מאוד מקווה שלא שקלתם לקרוא לתינוק/ת שלכם לייק!

ההורים שקראו לתינוקת שלהם לייק

הצטרף עכשיו ל-4500 עורכי דין, המקבלים עדכון כשמתפרסם תוכן חדש

התמכרות לרשתות חברתיות

בעוד שבאופן יחסי קל להגדיר מכור לסמים/אלכוהול ושאר מרעין בישין, הרי שבכלל לא פשוט להגדיר מהי התמכרות לפייסבוק, אינסטגרם, לינקדאין ואחרים. טלי כהן אלדר מהמכון הישראלי לגמילה מהתמכרויות מציינת כי מחקרים מצביעים על כך שגלישה באינטרנט 38 שעות בשבוע הן סימן להפרעה נפשית כפייתית; חוקרים מבית הספר למינהל עסקים Booth של אוניברסיטת שיקאגו הגיעו למסקנה כי רשתות חברתיות ממכרות יותר מאלכוהול וטבק.

הבלוג הזה עוסק בשיווק עורכי דין ברשת – ואת הרשימה הזו אני מכוון לאלה מכם שבחרו להיות פעילים בפייסבוק בעיקר כדי לקדם את משרד עורכי הדין שלהם.  מהזווית הזו, אין צורך במחקרים וחוקרים: ברור לי שעורכי דין רבים מבזבזים בפייסבוק זמן מיותר (שאין להם!).

פעילות יתר בפייסבוק – מזיקה יותר מאשר היא מועילה

חישבו על זה: על מה מעידה מעורבות יתר של עורך דין בפייסבוק? כיצד נתפס בעיניכם עורך דין שבכל פעם שמתפרסם פוסט באחת הקבוצות/דפי אוהדים שבהם פעילים עורכי דין הוא חייב להגיב? יותר מזה, מה אתם חושבים על עורך דין שבאופן קבוע מתייחס לפרסומים שלכם בפייסבוק רגע אחרי שפרסמתם אותם?

אל תהססו לומר לעצמכם את האמת בקול רם: הוא כנראה עורך דין "מאוד עסוק"… או לפחות ככה הוא נתפס. יש לומר עוד כי פעילות יתר עלולה לייצר אנטגוניזם כלפי משתמש, ובמקרים רבים עלולה לגרום למשתמשים אחרים להסתיר את העדכונים שלו מהקיר ובמקרה החריג לחסום אותו.

אך מעבר לכך, האם פעילות יתר נדרשת כדי לשווק את המשרד טוב יותר? התשובה היא חד משמעית לא! להפך, דווקא מעורבות מדודה בפייסבוק, המייצרת ערך מוסף ממשי, מומלצת יותר ואפקטיבית יותר. [קראו עוד בבלוג על אופי הפעילות המומלץ בפייסבוק].

אל תפעילו את הצ'אט

הצ'אט של פייסבוק הוא הכלי הנפלא ביותר לבזבוז זמן מול המסך. אתם לא באמת רוצים לנהל שיחות בצ'אט עם החברים שלכם בפייסבוק בזמן העבודה, אתם גם לא ממש רוצים לסנן אותם כשהם פונים אליכם. סוף סוף, הפעילות שלכם בפייסבוק אמורה לפרסם את משרד עורכי הדין שלכם, אל תתפתו לעשות זאת בקטן. זה פשוט – הפכו את הצ'אט ללא זמין.

כבו את הצ'ט של פייסבוק

הגדירו זמן קבוע לפעילות בפייסבוק

תעריכו יותר את הזמן שלכם. יש להניח ששעה (של ייעוץ) איתכם עולה ללקוח לא פחות מ-100$. אז למה אתם מוכנים להעניק לרשת החברתית עשרות שעות בחודש בחינם?

אחת הדרכים הנבונות ביותר לחסוך בזמן שהייה ברשת החברתית היא בהגדרת שעות קבועות מידי יום בהם אתם מוכנים לשהות בפייסבוק. ברגע שתחליטו (למשל) שרק ב"הפסקת עשר" שלכם אתם נכנסים לפייסבוק (נניח בין 10:00-11:00) ושעה אחת אחה"צ (בין 17:00-18:00), תוכלו לדעת כמה זמן השקעתם בשבוע בפייסבוק.

אם תשאלו אותי, אני ממליץ מאוד שאת השעות בהן אתם מרוכזים מאוד לא תקדישו לפייסבוק. תנו לפייסבוק משך זמן מוגדר דווקא ברגעים בהם אתם לא בשיא הריכוז (מיד אחרי ארוחת הצהריים למשל), זה עשוי לשמש כאתנחתא בריאה לפני שתאלצו לחזור לריכוז מלא שוב.

מה שבטוח, השיטה לפיה בכל רגע של פנאי/סקרנות/עייפות אתם נכנסים לבדוק מה חדש ברשת החברתית היא המשחיתה "הסמויה" הגדולה ביותר של הזמן שלכם.

נהלו רשימות מעקב

ניסיון לעקוב בזרם ההודעות השוטפות בפייסבוק אחרי כל החברים, הדפים והקבוצות שלכם – הוא חסר סיכוי. מצד שני, ניתן להגדיר רשימות מעקב ספציפיות בפייסבוק שיאפשרו לכם להציג בצורה מרוכזת את כל העדכונים של האנשים שחשוב לכם לצפות באופן קבוע בפרסומים שלהם.

אני הגדרתי לעצמי (למשל) רשימת משתמשים שמתמחים בשיווק ברשת, רשימה של עורכי הדין מנהלי הפורומים באתר הפורומים המשפטיים, וגם רשימה של חברים שכל בוקר יוצאים לדוג…

הדבר מאפשר לי בכמה לחיצות לצפות בעדכונים שחשובים לי באמת. מדובר באחד הכלים שיכולים לסייע לכם למקד את הצפייה שלכם ב"קיר" של פייסבוק בצורה יוצאת דופן.

נהלו רשימות מעקב

בקרו באופן קבוע רק בעמודי האוהדים והקבוצות החשובות באמת

החליטו מראש מהם המקומות בהם חשוב לכם לבלוט ו/או להתעדכן. הכלל של תפסת מרובה לא תפסת חל כאן במלוא מובן המילה. הרצון לעקוב אחרי כל המידע שאתם אוהבים בפייסבוק דומה לשאיפה לקרוא את כל הספרים בספרייה העירונית בכל פעם שאתם נכנסים לבקר בה. זה לא יקרה. במקרה הטוב תתעייפו אחרי 100 עמודים של ספר אחד…

במקום זה, הגדירו מראש מהם העמודים החשובים שחשוב שתתעדכנו בהם; עמוד האוהדים של ועד מחוז תל אביב והמרכז הוא אצלי אחד העמודים האלה. באופן דומה הגדירו את הקבוצה שחשוב לכם להשתתף בה באופן קבוע.

אל תיכנסו לפייסבוק על חשבון החיים הפרטיים שלכם והאנשים החשובים לכם

אל תיכנסו לפייסבוק על חשבון החיים הפרטיים שלכם והאנשים החשובים לכם

אני מניח שרובכם גולשים בפייסבוק בעיקר בשעות העבודה. יחד עם זאת בעידן הסלולרי החכם אנחנו לוקחים איתנו את הרשת החברתית לכל מקום…

ההמלצה האחרונה הזו היא עניין שהוא הרבה מעבר לשיווק וקריירה. זכרו, האנשים החשובים לנו באמת (בני או בנות הזוג שלנו) מצפים שאת תשומת הלב שלנו נעניק להם ורק להם כשאנחנו חוזרים מהעבודה; כשאנחנו יושבים (סוף סוף) בבית קפה עם חברים הם ישמחו אם לא יפריעו לנו/להם כל רגע עם איזה עדכון "מרגש" באיזו קבוצה בפייסבוק; כשאנחנו לוקחים את הילד לגן הציבורי הוא מחפש את העיניים היפות של אמא/אבא מביטות בו בגאווה מתגלש במגלשה ולא תקועות בתוך המסך הסלולרי "המעליב"…

העמדת כלל ברזל לפיו את הפייסבוק אתם "לא מכניסים הביתה" לא רק תשפר את התקשורת שלכם עם הסובבים האוהבים שלכם, היא גם תעזור לכם להפוך את הפעילות בפייסבוק למדודה הרבה יותר.

סיכומו של דבר

הרשת החברתית היא כלי חברתי חדשני ויוצא דופן. מי מיכם שמכיר את חוויית הקסם המיוחד שפייסבוק יצרה מבין מדוע מיליוני משתמשים בעולם מבלים ברשת הזו שעות רבות מידי יום. יחד עם זאת, אם החלטתם לעשות שימוש ברשת כדי לקדם את משרד עורכי הדין שלכם, היזהרו מהסכנה הגדולה של התמכרות ובזבוז זמן יקר ושלא לצורך בפייסבוק. שיווק יעיל בפייסבוק אין פירושו הצפה, והחלטה על פעילות בפייסבוק לא מחייבת אתכם להשקעת זמן כה רבה.

יש לכם רעיונות נוספים, כיצד אפשר להימנע מפעילות יתר בפייסבוק? הוסיפו בתגובה בתחתית הפוסט.

………………

הנושאים עליהם אני כותב מעניינים אותך? הצטרף/י עכשיו לעורכי הדין המקבלים ממני ישירות לווטסאפ עדכונים חמים בנושאי קידום ושיווק. 

איך מצטרפים? בקלות! שלח/י לי עכשיו הודעת ווטסאפ באמצעות הקישור הזה, ואני אדאג שתקבל/י לפני כולם את העדכונים הכי חשובים שאני מפרסם.