הבלוגרים המשפטיים המובילים בישראל

עורכי דין רבים בוחרים להעצים את נוכחותם ברשת האינטרנט על ידי הקמת בלוג משפטי. מה הסיבות שמניעות אותם לעשות כן? האם גם אתם צריכים בלוג משפטי? תכירו את עורכי הדין הבולטים ברשת בישראל, שהקימו בלוג משפטי שראוי שתכירו.

ברוכים הבאים לבלוגספירה המשפטית של ישראל

בלוג

החלופה שנקבעה על ידי האקדמיה למילה 'בלוג' הינה: יומן רשת; וכשמו כן הוא: סוג של יומן מקוון. הדימיון ליומן בא לידי ביטוי בשתי עובדות: כמו ביומן – הרישומים בבלוג אישי לא חייבים להיות רישמיים; אלה יכולים לכלול סיפורים אישיים, חוויות, דעות וכו'. בנוסף, הדימיון ליומן בא לידי ביטוי בכך שהפוסטים בבלוג מוצגים על פי סדר פרסומם (כשהפוסט החדש מופיע לפני כולם).

בעידן האינטרנט של היום, סופרים, אקדמאים, אנשי עסקים, עורכי דין ועוד – בחרו לכתוב בלוג מקצועי. 

הצטרף עכשיו ל-4500 עורכי דין, המקבלים עדכון כשמתפרסם תוכן חדש

היתרונות בגללן כדאי לעורך דין לנהל בלוג מקצועי

* חשיפה ברשת – בלוג מאפשר חשיפה למספר קוראים/גולשים גדול.

* אינטראקטיביות – רוב הבלוגים מאפשרים לגולשים להגיב, ובכך מאפשרים שיחה פומבית עם קהל הקוראים.

* מיתוג – "אתם" הוא המוצר; בתהליך של מיתוג אנחנו מדברים על קביעה של פרטים שמבדילים אתכם מהמתחרים שלכם. "בלוג מקצועי אישי" יהיה אחד הפרטים האלה.

* ביסוס מומחיות – ניהול בלוג מאפשר לכם לכתוב בנושאים הקשורים עם התמחותכם באופן קבוע, ולהתפרסם אגב כך כמומחים בתחום. יש לציין כי מנהלי בלוגים נתפשים בעיני הגולש כמקצוענים בתחומם בעצם ניהול בלוג עסקי מקצועי.

* כתיבה משוחררת – בלוג מאפשר לעורך הדין להציג את עצמו בסביבה פחות מעונבת, פילוסופית יותר, תיאורטית, פחות מחויבת לפסיקה ויותר מהרהרת בנורמות הקשורות עם תחום התמחותו. בלוג מאפשר כתיבה ושיתוף ברעיונות ובתפישות עולם אישיות.

* שבירת מחיצות – בלוג מצליח שובר את תחושת הריחוק שבין בעל המקצוע לבין הקורא, ומעביר תחושה של שיתוף בשיח, בדעות ובמחשבות.* קהל קוראים קבוע – קהל הקוראים המתעניין בבלוג שלכם ישוב ויעקוב אחרי הפרסומים שלכם. ברוב הבלוגים ניתן להירשם בקלות כמנוי ולקבל עדכון בכל פעם שיתקבל עדכון בבלוג.

* הליך הקמה ותחזוקה פשוט – בדר"כ הקמת בלוג אינה כרוכה במאמץ הדומה להקמת אתר אינטרנט. אתרים כמו וורדפרס, דה מרקר קפה, Blogger של גוגל, ועוד מאפשרים פתיחת וניהול בלוגים בקלות, וללא עלות.

הבלוגרים המשפטיים המובילים בישראל

מספר לא מבוטל של עורכי דין בישראל גילו את היתרונות שבניהול בלוג משפטי מקצועי. מספר בלוגים אף זוכים למעורבות יפה של גולשים, ולכמות נכבדה של צופים. הייתי מציע לכם להתרשם מהבלוגים של הבלוגרים המשפטיים המובילים כדי ללמוד על דרך נוספת בה תוכלו לקדם את עצמכם כעורכי דין ברשת; לא מן הנמנע כי תמצאו עניין באחד מהבלוגים ותיהנו מפרסומיו.

כפי שתתרשמו מיד – חלק מהבלוגרים בחר לנהל את הבלוג המשפטי שלו באחת מהפלטפורמות המוכרות לניהול בלוגים ברשת, חלק אחר בחר לשלב את הבלוג המשפטי במסגרת אתר האינטרנט האישי שלו. לא היתה מניעה מבחינתי להציג בפניכם בלוגים שאינם ערוכים מבחינה ויזואלית על פי המתכונת המקובלת ביותר של בלוג או באחד מאתרי הבלוגים הסטנדרטיים. יחד עם זאת, בשלב המקדמי של סקירת הרשת לקראת כתיבת הפוסט הבנתי שאני חייב להגדיר קריטריונים בסיסיים שיאפשרו "כניסה" לרשימת הבלוגרים המשפטיים של ישראל:

1. הבלוג הינו בלוג משפטי.

2. הבלוג נכתב על ידי עו"ד, משפטן או מתמחה במשפטים.

3. הבלוג מתעדכן תדיר, ויש בו פרסום אחד לפחות בחודשיים האחרונים (יצאתי מנקודת הנחה שבאוגוסט רובנו יוצאים לחופשה, אחרת היינו מצפים לעדכון הבלוג מידי חודש).

4. הבלוגר כותב בעברית, בשפה רהוטה, מכובדת ומכבדת.

5. הבלוגר לא משתלח בצורה שאינה ראויה במערכת המשפט.

5. הבלוגר מאפשר לגולשים להגיב על הפוסטים שהוא כותב.

6. אתר האינטרנט ערוך בצורת בלוג (במקרים חריגים נכניס לרשימה בלוגים שנמצאים בתוך אתר אינטרנט), מעוצב ברמה סבירה לפחות ואינו כולל בתוכו תמונות שאינן צנועות ו/או בעלות קונוטציה מינית .

*הערה: אין ברשימה מדרג חשיבות כזה או אחר. כל הבלוגרים ברשימה מומלצים באותה המידה.

 

 רשימת הבלוגרים המשפטיים המובילים בישראל

הבלוג של עו"ד סער סיקלאי, סושיאל-קליק

עו"ד סער סיקלאיעו"ד סיקלאי, מתמחה באינטרנט ורשתות חברתיות מקדיש את הבלוג שלו לנושאים הקשורים במשפט ובמדיה חברתית. "מי אחראי לתוכן "בעייתי" שמעלים גולשים לעמוד החברה בפייסבוק?", "האם מבחינה אתית רשאי עו"ד לעשות שימוש בראיות ש'דג' ברשתות חברתיות?" – אלה מקצת הכותרים המעידים על נושאים מרתקים שנולדו בעקבות שגשוגה של המדיה החברתית, ואשר מחייבים חשיבה משפטית. עו"ד סיקלאי, חלוץ בתחום, זכאי בוודאי לתואר "עו"ד לענייני מדיה חברתית" – תואר שהוא בעצמו היה הראשון להגות, ראו בבלוג גם את הפוסט: "עו"ד לענייני מדיה חברתית – ענף משפטי חדש".

קישור לבלוג של עו"ד סער סיקלאי>>

 

הבלוג של עו"ד אלכס גפני

עו"ד אלכס גפניעו"ד גפני, בעל רקע בתחום החקירות, התמחה במשטרת ישראל ובעלים של משרד עורכי דין העוסק בתחום הפלילי. הקים בלוג במסגרת אתר האינטרנט האישי שלו, ובו הוא משתף את הקוראים בהירהוריו על התחום הפלילי. התחושה בבלוג מאוד משוחררת ונעימה. כקורא ביקורתי התרשמתי מכתיבה מושקעת ומוקפדת.  

קישור לבלוג של עו"ד אלכס גפני>>

הבלוג של עו"ד דב הירש

עו"ד דב הירשעו"ד הירש, סנגור פלילי, חולק ממחשבותיו, תחושותיו ורשמיו מחווייתו כסנגור בישראל. ניכר שהפוסטים נכתבים בחדווה, עוסקים בנושאים שיש סיכוי גדול שיעניינו את הגולשים ואף זוכים לכותרת מסקרנת. קרו לדוגמא את הפוסט: "למה אני מפקפק במשטרה?" שכתב עו"ד הירש בפברואר 2010 או את הפוסט "דעה אישית – אין הצפה במקצוע עריכת הדין" (אפריל 2010). אגב, שימו לב לפלטפורמה בה בחר עו"ד הירש לנהל בלוג: אתר blogger.com.

קישור לבלוג של עו"ד דב הירש>>

הבלוג של עו"ד נועם קוריס

עו"ד נועם קוריסמקריאת הכותרים של הפוסטים האחרונים בבלוג של עו"ד קוריס, ניכר כי מדובר בעו"ד שחי במלוא מובן המילה גם את הזירה המקוונת. עו"ד קוריס כותב על אינטרנט מהפן המשפטי, לדוגמא בפוסט על תקנון לאתר אינטרנט בישראל (מיום 23 באוגוסט 2011) וגם מהזווית השיווקית, לדוגמא בפוסט "כיצד עסקים קטנים יכולים לשווק את עצמם באינטרנט" (מאותו מועד). בפוסטים נוספים שראיתי מספר עו"ד קוריס על פועלו של משרדו ברשת, בהוצאה לפועל ובמסגרות התנדבותייות – מה שמבהיר שעו"ד קוריס רואה בבלוג כלי שיווקי בפני עצמו.

קישור לבלוג של עו"ד נועם קוריס>>

הבלוג של עו"ד דריה כנףעו"ד דריה כנף

עו"ד כנף היא עורכת דין מסחרית, אך מעבר לכך גם עוסקת ממש בכתיבה משפטית. בעלת טורים באתרים שונים, בין היתר באתר YNET. מכאן גם שאין פלא שהפוסטים שלה כתובים נהדר, קולחים וערוכים בצורה ברורה. עיקר הפרסומים בבלוג עוסקים בתחומים הקרובים להתמחויותיה: חוזים, צרכנות ומשפט העבודה.

קישור לבלוג של עו"ד דריה כנף>>

 הבלוג של עו"ד גיל שבתאי – זוטות משפטיות וענינים משפטיים אחרים

עו"ד גיל שבתאיעו"ד שבתאי כותב על מגוון רחב של נושאים משפטיים. לא אחת הוא נוגע בענייני דיומא (ראו למשל את הפוסט שהוא כתב ביום 8 באוגוסט 2011 בקשר עם ההצבעה על הרפורמה במשק החלב). הבלוג קולח, ונעים, ולא אחת כמות הקישורים בתוך הפוסט מדגימה כותב מגוון ששואב ממקורות רבים ומפרה את קוראיו.

קישור לבלוג של עו"ד גיל שבתאי>>

הבלוג של עו"ד ניר גולן – אסטרטגיה ומשפט

עו"ד ניר גולןהבלוג של עו"ד גולן עוסק בשני היבטים מרכזיים הקשורים לאסטרטגיה ומשפט: האחד – תכנון וביצוע של אסטרטגיה בזמן ניהול הליך משפטי, והשני – המשפט ככלי אסטרטגי להשגת מטרות. הבלוג מרתק, ובהחלט מעמיד בפני הקורא אתגר אינטלקטואלי מרשים. שניים לתשומת לבכם: 1. עו"ד גולן בוחר (בצדק) להקדיש עמוד לביאור המושגים המשפטיים שהבלוג עושה בהם שימוש תדיר. עובדה המגלה לנו עד כמה חשוב לבעל הבלוג לנהל שיח אמיתי עם קוראיו. 2. התרשמו מהפלטפורמה של בלוג ב wordpress.com.

קישור לבלוג של עו"ד ניר גולן>>

הבלוג של עו"ד יוסי דר – הפקטור המשפטי

עו"ד יוסי דרבצורה מעניינת מאוד, אקטואלית יש לומר, משתף עו"ד דר את הגולשים בהרהוריו על פסקי דין בולטים, פליליים, שופטים ועוד. הפוסטים בחלקם קצרים וקלילים, מעין חטיף מילולי למחשבה. שימו לב לכתיבה המשוחררת שבפוסט (ובהמשך לדברים שכתבתי במבוא לרשימה), שאף לוקחת את עו"ד דר לשתף את הגולשים בסתם תמונת זוג מתחתנים שמצאה חן בעיניו. זה שובר את המחיצות בין הקוראים לבין הכותב, זה נפלא בעיני.

קישור לבלוג של עו"ד יוסי דר>>

הבלוג של עו"ד אביגדור פלדמן – שירה מקומית

עו"ד אביגדור פלדמןאני אוהב לקרוא; וכשמדובר בעברית משובחת, אני ממש מתרגש. עו"ד פלדמן פורט את הגיגיו המשפטיים על הצלילים הנפלאים שמילים עשויות להפיק כשהן מסודרות על פי מוצא פיו של המנצח עו"ד פלדמן. גם אם אינך מסכים עם דעותיו, קשה שלא ליהנות מהאופן בה הוא בוחר להניח את דעתו בפני קוראיו. כמתאבן אניח בפניכם את המשפט הראשון שפרסם בפוסט בשם "חמורים" מיום 18.2.2010: "היחסים בין שופטים לעורכי דין הם שריד אחרון של התקופה הפיאודלית, יחסים של כפיפות מוחלטת משוחררים מתרבות קפיטליסטית מנוונת של נימוס וחלוקת שליטה ויחסי ייצור לא טבעיים". הנאה צרופה.

קישור לבלוג של עו"ד פלדמן>>

 הבלוג של עו"ד משה גולדבלט – הכל שפיטפוט

עו"ד משה גולדבלטעו"ד גולדבלט כותב על חברה ומשפט, אקטואליה – וגם על זכויות נפגעים וחולים (נושא הקשור לתחום התמחותו המשפטית). הכתיבה של עו"ד גולדבלט בוגרת, ממרומי שנות ניסיונו בחיים, ובעולם המשפט. הפוסטים כמו מדברים אל ועם הקורא.

קישור לבלוג של עו"ד גולדבלט >>

הבלוג של עו"ד יונתן קלינגר

עו"ד יונתן קלינגרבלוג משפטי צבעוני וותיק שייך לעו"ד קלינגר, שכותב בצורה רעננה ומיוחדת על סוגיות משפטיות מרתקות ובעיקר בנושאים מקוונים. בבלוג ניכרת בקיאותו של עו"ד קלינגר באינטרנט ובדיני אינטרנט והמגוון של הנושאים בהם הוא דן, מרתק. אודה, בבלוג זה אתם עשויים להיתקל בכותרים "מבהילים" דוגמת "לז** את הקטנים" או בתמונות שעשויות ליצור רושם מעט פרובוקטיבי (ראו דוגמת הזוג הצמוד זה לזה בתמונת הענק המתחלפת), יחד עם זאת כל הפרסומים מופיעים אגב ביקורת וסביב שיח ענייני שעו"ד קלינגר מבקש ליצור.

קישור לבלוג של עו"ד קלינגר>>

הבלוג של עו"ד זיו גלסברג – פיטפוטנטים

עו"ד זיו גלקסברגעו"ד (ועורך פטנטים) זיו גלסברג כותב על פטנטים, סימני מסחר ונושאים נוספים בתחום הקניין הרוחני. פוסט מקצועי מאוד, הנושאים מעניינים מאוד, ולבטח יעניינו את העוסקים בתחום. עו"ד גלסברג מקפיד לפרסם כמות מרשימה מאוד של פוסטים מידי חודש, הפוסטים קצרים ותכליתיים ולמביני דבר בתחום הפטנטים אני משוכנע שמעקב אחרי הפוסט מהווה חוויה מעולה ומועילה.

קישור לבלוג של עו"ד גלסברג >>

Leagl Talking – משפט הגיגים ושאר ירקות

legaltalkingבלוג שהקימו שלשה מתמחים (שכנראה עדיין מתמחים במשפטים(?)) רועי ריינזילבר, יניב מנו, ונאור מגן כדי להציע לקוראים קריאה בעין ביקורתית וחדשנית אתר אירועים בעלי זיקה משפטית. לא ניתן להבין מהפוסטים מה שמו של הכותב, ואנו נניח שזו מלאכתם של כל השלשה. הבלוג כתוב בצורה יפה ומעניינת, אך לעיתים (ואולי רק לאחרונה) ההקשר המשפטי רופף מאוד (שמא לא קיים; או שלכך התכוונו המחברים בכותבם בכותרת: "שאר ירקות"). יש לתת למתמחים הללו במה של כבוד כאן, כשכבר בשחר הקריירה שלהם גילו את הפוטנציאל הגלום בניהול בלוג.

קישור לאתר Leagl Talking >>

 הבלוג של עו"ד נועם זמיר – סדר בדין האזרחי

עו"ד נועם זמירבלוג חדש, שנפתח ככל הנראה רק לפני חודשיים. יחד עם זאת, עם ארבעה פרסומים באוגוסט הבלוג נראה מבטיח. עו"ד זמיר עוסק בליטיגציה אזרחית, והחליט להקדיש את הבלוג שלו לכתיבה על ההתנהלות המשפטית. זו הפתעה מעניינת להתרשם מכתיבה המעוררת לחשיבה ודיון על נושא שבאופיו הוא פרוצדוראלי והנתפש כאפרורי (לשונו של עו"ד זמיר).

קישור לבלוג של עו"ד זמיר >>

 הבלוג של עו"ד שי וקנין

עו"ד שי וקניןעו"ד וקנין כותב על רשלנות רפואית ונזיקין. הפוסטים בבלוג עוסקים בעיקר בהצגת וניתוח מקרים מעניינים של רשלנות רפואית ונזיקין שהגיעו (או שלא) לפתחו של בית המשפט. התרשמתי מאוד מהמחויבות של עו"ד וקנין לבלוג – לא רק שהוא מפרסם תדיר בבלוג, הוא גם מעדכן פוסטים "ישנים" על התפתחות בתיק. צפייה בבלוג של עו"ד וקנין מקנה לכם הזדמנות להתרשם משניים: גם מהפלטפורמה שמאפשר אתר קפה דה מרקר לכותבי בלוגים, וגם מפוסטים שזוכים לא אחת ללא מעט תגובות של הגולשים ב"קפה".

קישור לבלוג של עו"ד שי וקנין>>

 הבלוג של עו"ד יורם ליכטנשטיין

עו"ד יורם ליכטנשטייןעו"ד לכטנשטיין כותב על אינטרנט ומשפט. כפי שהוא מצהיר מדובר ב"בלוג משפטי, אבל לא רק". אכן, לעיתים (רחוקות יש לומר) עו"ד ליכטנשטיין מניח לפוסטים עסייסיים בנושאי זכויות יוצרים, מדיה חברתית, טכנולוגיה וסימני מסחר ומשתף את קוראי הבלוג בסרטון שבו מתועדת מתנת יומולדת מיוחדת שקיבל איזה ילדון :-). דיברנו על "שבירת מחיצות" במבוא לרשימה, זוכרים? זו דוגמא יפה לכך. הוסיפו לכך גם תמונת הפרופיל של עו"ד ליכטנשטיין בבלוג (והמצורפת כאן) שאינה רשמית במיוחד, והמשדרת פתיחות ואווירה חמה.

קישור לבלוג של עו"ד ליכטנשטיין>>

עו"ד ישראל דורוןהבלוג של עו"ד ישראל דורון – משפט זיקנה וצדק

עו"ד דורון, שהוא גם פרופ' למשפטים, הקדיש את הבלוג שלו לקידום זכויותיהם של הזקנים בישראל. בלוג ותיק, שלא מפספס חודש מאז 2008. הפוסטים בכללם קצרים וממוקדים, ובחלק לא מבוטל עוסקים בביקורת קצרה כזו או אחרת על כתבות שפורסמו באתרים מובילים בקשר עם נושא הבלוג.

קישור לבלוג של עו"ד ישראל דורון >>

הבלוג של עו"ד רן צין ועו"ד יובל גלאון – המרפסת

המרפסת - בלוג של עו"ד רון צין ועו"ד יובל גלאוןשמו המיוחד (והמשעשע?) של הבלוג ניתן לו לנוכח הרפורמה המקיפה בחוק תכנון ובניה, אשר בראשית דרכה באה לתת פתרון לקשיים הבירוקרטיים שנתקל בהם בישראל כל מי שמבקש לקבל אישור "לסגור מרפסת". בעלי הבלוג מבקשים בבלוג לעדכן (כמו מתבוננים מבעד למרפסת) על השינויים בחוק התכנון והבניה. ההקפדה על פרסום פוסטים באופן קבוע, בחירת כותרים מסקרנים (כמו שמו של הבלוג..) והתוכן הקצר והענייני הופכים את הבלוג למעניין במיוחד.

קישור לבלוג המרפסת >>

 הבלוג של עו"ד אבנר פינצ'וק

עו"ד אבנר פינצ'וקעו"ד פינצ'וק בחר לבלוג שלו את השם הבא: "האח הקטן – על פרטיות, מידע וזכויות אדם אחרות". וכשמו – עוסק הבלוג בפרטיות, בחופש הביטוי, בזכויות מידע ובכלל בזכויות אדם. הבלוג מנוהל מאז 2008, ומתפרסמים בו פוסטים באופן סדיר. הבלוג כתוב בצורה קולחת ומעניינת, והנושאים נוגעים ועשויים לעניין את כולנו: על ההגנה על שמו הטוב של האדם, על המאגר הביומטרי וההשלכות שלו ועוד.

קישור לבלוג של עו"ד אבנר פינצ'וק >>

עו"ד גיל גן-מורהבלוג של עו"ד גיל גן-מור

על פי הכתוב בתיאור לבלוג, מבאר עו"ד גן-מור כי זהו בלוג "על אנשים, זכויותיהם ועל החיים". נראה כי התכנים בבלוג בהחלט עוסקים בזכויות אדם, ובעיקר בנושאים הקשורים להתמחותו של עו"ד גן-מור: בזכויות אדם, ובמיוחד בקידום הזכות לדיור ובקידום זכויותיהם של תושבי הכפרים הבדואים הלא מוכרים. הבלוג נעים לקריאה, ומאפשר הצצה משפטית-איטלקטואלית לסוגיות בתחום של זכויות אדם בישראל.

קישור לבלוג של עו"ד גיל גן-מור>>

הבלוג של עו"ד יובל קרניאל

עו"ד יובל קרניאלעו"ד קרניאל, כד"ר למשפט ותקשורת, מקדיש את הבלוג ל-ביקורת התקשורת. רמת הכתיבה, כמצופה מד"ר למשפטים, הינה גבוהה ומאתגרת – והמתעניינים בתקשורת (גם שאינם משפטנים) ימצאו בבלוג עניין רב. הבלוג עוסק בנוסף במשפט וטכנולוגיה, אינטרנט, רשתות חברתיות ועוד.

קישור לבלוג של עו"ד קרניאל >>

ללא אליבי – הבלוג של איילת עוז

איילת עוזאיילת עוז, דוקטורנטית למשפטים באוניברסיטת הארוורד כותבת בבלוג מיוחד מאוד על החוויות שלה מהעולם האקדמי. התחילה לכתוב את הבלוג לפני שהגישה את המועמדות ללימודים לתואר שני בארה"ב, והוא מלווה אותה מאז – תוך ניסיונה המתמשך ליצור אתנוגרפיה פרטית של תהליך כתיבת הדוקטורט. הנושא אמנם אינו "משפטי", אך דומני שמשפטנים רבים ימצאו עניין בהצצה לעולמו של דוקטורנט למשפטים. דוגמא לפוסט מיוחד, מפתיע תוכלו למצוא בפוסט "דוקטורט? לא מה שחשבתם" שכתבה הגב' עוז תוך גילוי לב מרשים ולשון עשירה (כהרגלה).

קישור לבלוג של איילת עוז >>

הטרקלין – מחשבות על משפט/ בלוג קבוצתי

הטרקליןבלוג שזה עתה נולד, פרי יוזמה של איילת עוז (ראו עוד עליה ברשימה זו) ויובל רויטמן, להקים בלוג משפטי בתחום המשפט שיגבש בתוכו קבוצת משפטנים רחבה שיכתבו באופן קבוע על נושאים משפטים בנושאי השעה. נראה כי בחודש אוגוסט האחרון (2011) כבר פוסמו מספר פוסטים מעניינים וגויסו למעלה מעשרה כותבים. עם הצוות המכובד, ומחויבותם של מובילי הרעיון נראה לי שמדובר בבלוג מבטיח. ימים ידברו.

קישור לבלוג הטרקלין>>

 הבלוג של עו"ד זהר פישרrobus

עו"ד פישר, בעלים של משרד המעניק שירותי יעוץ אסטרטגי ופיתוח עסקי (Legal Marketing) למשרדי עורכי דין, כותב, מטבע העיסוק הייחודי שלו על שיווק עורכי דין. בבלוג אפשר למצוא מאמרים ייחודיים בנושאים הקשורים לשיווק עורכי דין בארץ ובעולם, על משמעות ההחלטה לפתוח משרד עורכי דין, על מדריכי דירוג עורכי הדין ועוד. נראה כי הנושאים בבלוג מכוונים לקהל עורכי דין בכללו, ואלה הרוצים באמת להעצים את נוכחותכם בעידן מוצף בעורכי דין בישראל ימצאו בו עניין רב.

קישור לבלוג של עו"ד זהר פישר>>

 הבלוג של עו"ד יעל גיל

עו"ד יעל גילעו"ד גיל עוסקת בדיני משפחה, וכותבת "על נישואין, גירושין, גברים ונשים ומה שביניהם". הפוסט האחרון (נכון להיום) שכתבה, זכה לכותרת: פוסט יומהולדת 51. אני מספר לכם עליו משום שיש בו גילוי לב נדיר, של עורכת דין שמספרת על מה שהחוויה של הכתיבה באינטרנט עשתה לה כאישה ועורכת דין. "עברו עליי תהפוכות גדולות. הפכתי מאדם ביישן.. לאישה פתוחה יותר ובטוחה בעצמי… התגובות של החברים חזקו אותי ותרמו לי במידה אדירה". די במילים האלה כדי לשכנע אתכם להציץ בבלוג של עו"ד גיל, שעוסק בדיני המשפחה מחד ובחיים בכלל – מה שאפשר לשלב אולי רק בבלוג.

קישור לבלוג של עו"ד יעל גיל>>

 הבלוג של עו"ד דורון זיסו

doronעו"ד זיסו מקדיש את הבלוג שלו ל"הרהורים על עריכת דין, משפט, וטכנולוגיה". עו"ד זיסו כתב בשנת 2007 פוסט בשם "עו"ד בלוג כבר פתחת?" שמהווה מעין קריאת זירוז לעורכי הדין, להתחבר לבלוגספירה המשפטית בראשית דרכה. בפוסט, מעריך עו"ד זיסו ש"לא רחוק היום בו לכל עו"ד יהיה לפחות בלוג אחד"; נראה כי 4 שנים עברו, צעדנו (כעורכי דין) צעד ענק קדימה בשימוש באינטרנט, אבל עוד לא הגיע אותו יום… בבלוג של עו"ד זיסו אפשר למצוא לא מעט על קניין רוחני ודיני אינטרנט, אבל בעיקר אפשר להתרשם מבלוג של עו"ד שכותב מ"אהבה גדולה לאינטרנט ולאנשים ש"עושים את האינטרנט"" (ציטוט מהבלוג).

קישור לבלוג של עו"ד דורון זיסו >>

 הבלוג של ענבר בר אוןענבל בר און

הגב' בר און, פובליציסטית, מכנה את עצמה בתפוז כ"נרקוזת משפט", היא סטודנטית לתואר שני במשפט ציבורי באוניברסיטת ת"א, כתבת ועורכת לענייני משפט באתר News1 – ושם גם הבלוג שלה. בין מאמרים פובליציסטים ניתן למצוא פוסטים משפטיים בנושאים מגוונים אקטואליים הכתובים לעילא, וכיאה לאחד האתרים החדשותיים המשמעותיים (גם אם לא המרכזיים) שברשת בישראל.

קישור לבלוג של ענבר בר און>>

 

רשימת הבלוגרים המשפטיים – רשימה דינאמית

blogers-smallידידיי למשפט ולרשת, עמל רב ושעות של עבודה השקעתי (באהבה) בהכנת רשימת הבלוגרים המשפטיים המובילים של ישראל. הכוונה שלי היתה ליצור רשימה שתלווה אותנו ברשת לאורך זמן רב, רשימה מעודכנת, יעילה ואמינה. לשם כך גם ההשתתפות שלכם רצויה ומבורכת:

הציעו בלוג לרשימה

הרשימה הזו אינה רשימה סגורה, יכול שבלוגים נעלמו מעיני. אשמח אם תפנו אליי בהצעה להוסיף בלוג, וככל שזה עומד בקריטריונים שקבענו למעלה, אשמח להעמיד את הבלוג ברשימת הבלוגרים המשפטיים הזו.

בלוג חדש

השכנעתם שאתם צריכים בלוג, ולשמחתי פתחתם אחד… ראשית, אשמח ללוות אתכם בהקמתו, ולהיות לכם לעזר. אל תהססו לפנות אליי.

השתדלתם מאוד, ופרסמתם למעלה מ-10 פרסומים, תוך חודשיים לפחות – אשמח להוסיף את הבלוג שלכם לרשימה.

בלוג שאינו מתעדכן

אחד הבלוגים שברשימה הפסיק לעדכן למעלה מחודשיים, אנא עדכנו אותי – ונסירו מהרשימה.

………………

הנושאים עליהם אני כותב מעניינים אותך? הצטרף/י עכשיו לעורכי הדין המקבלים ממני ישירות לווטסאפ עדכונים חמים בנושאי קידום ושיווק. 

איך מצטרפים? בקלות! שלח/י לי עכשיו הודעת ווטסאפ באמצעות הקישור הזה, ואני אדאג שתקבל/י לפני כולם את העדכונים הכי חשובים שאני מפרסם.