עורך דין חדש: שלשת הטיפים שיעזרו לך להתחיל קריירה מוצלחת ברשת

מזל טוב, עוד רגע אחד ואתם מקבלים רישיון ישראלי לעריכת דין. עברתם תקופה מייגעת של לימודים, התמחות ובחינות, ובהחלט מגיע לכם לעמוד בגאווה עם יקירכם ולקבל את התעודה הנכספת.

הרבה מעבר לטקס הקצר, מדובר ביום מכונן בחייכם. להיות עורך דין זה לא רק מקצוע, זה גם תואר שילווה אתכם לכל מקום. יחד עם זאת, אמנם אתם צפויים ליהנות מהיוקרה וההערכה שטמונים בתואר, אך אתם גם מחויבים לו; מה שתעשו, לטוב ולרע, ישפיע בצורה כזו או אחרת על יוקרת המקצוע. 

הצטרף עכשיו ל-4500 עורכי דין, המקבלים עדכון כשמתפרסם תוכן חדש

מה רשת האינטרנט מספרת עליכם?

מרגע שהפכתם לעורכי דין, השם שלכם הופך ברוב המקרים להיות גם השם של העסק שלכם. חשוב שתפנימו מהר: הקולגות שלכם, הלקוחות שטיפלתם בהם בעבר, הלקוחות הנוכחיים והפוטנציאליים שלכם מחפשים ויחפשו את השם שלכם בגוגל (בין אם אתם עצמאים או שכירים). אתם בוודאי רוצים שהם ימצאו תוצאות רלוונטיות ו/או תוצאות שמפרגנות לכם.

מה מוצאים כשמחפשים את השם שלכם בגוגל

מועד קבלת הרישיון הוא בהחלט הזמן הנכון לבדוק מה מוצג בגוגל כשמחפשים את השם שלכם. אחרי שתעיינו בתוצאות – קחו אחריות – עליכם החובה לוודא שמה שמופיע בראש תוצאות החיפוש בגוגל מכבד אתכם, ומציג אתכם בצורה הנכונה ביותר עבורכם.

1. השקיעו מאמץ בבחינת ארבע התוצאות ראשונות לחיפוש השם שלכם בגוגל  

אני ממליץ לכם להתמקד בבחינת ארבע התוצאות הראשונות שמוצגות בגוגל (רוב הגולשים לא סוקרים יותר מארבע תוצאות לכל מונח שהם חיפשו). כל עוד השם שלכם אינו נפוץ כמו "ישראל כהן" או "אברהם לוי", יש להניח שעמוד התוצאות בגוגל מציג תוצאות שרלוונטיות לכם, ורק לכם.

אני מקווה שלא תופתעו לגלות שהמלצה שכתבתם ברשת לפני שנים רבות על מסיבת רווקים או חגיגת טראנס-טבע (לדוגמא) מופיעה יחד עם השם שלכם בתוצאה השנייה בגוגל לחיפוש שמכם. יש גם סיכוי שתיתקלו בתגובה מתלהמת שניסחתם לאיזו ידיעה חדשותית מלפני שנים, אך אתכם היא מציגה באור ווכחני ולא ידידותי במיוחד. אם תרצו, במקרה אחר אתם תגלו שלמרות שההתמחות הסתיימה לפני חודש, באתר האינטרנט במשרד בו התמחיתם אתם עדיין מוצגים כמתמחים.

הכלל: עשו את כל המאמצים כדי להסיר כל תוצאה שיש בידכם להסיר ואשר מציגה אתכם בצורה שאינה מחמיאה לכם או שאינה מדויקת. במקרים רבים פנייה מנומסת לבעלים של אותם אתרים תוביל למחיקת אותם עמודים ברשת או לכל הפחות למחיקת השם שלכם מאותן רשומות.

2. הירשמו לאינדקס אחד או שניים בלבד

אחת הדרכים ליצור נוכחות ברשת בחינם (אני מניח שעדיין אין לכם אתר אינטרנט), היא באמצעות הרשמה לאינדקסים. נכון להיום תמצאו אינדקסים משפטיים למכביר, ואחרי הרשמה קצרה תקבלו עמוד ייחודי שבו תוכלו לעדכן פרטים אודותיכם, ניסיונכם, התמחותכם וכו'. 

מצד אחד רישום כזה הוא פשוט, מהיר, חינמי, והכי חשוב: ברוב המקרים הוא יבלוט תוך כמה שבועות בראש תוצאות החיפוש בגוגל לחיפוש השם שלכם; מצד שני – מדובר בנוכחות באתר שהוא לא האתר שלכם, והביטוי שתקבלו בו מוכתב על פי אופי האינדקס וסגנונו.

מבחינתכם, היתרון הגלום בהרשמה לאינדקס טמון בכך שאתם מקבלים פתרון מיידי, נוח וזול שמאפשר לגולשים שיחפשו את השם שלכם לאתר אתכם בנקל ולכן אני ממליץ על הרשמה כזו.

מצד שני, אני לא ממליץ לכם להירשם לאינדקסים רבים. אם תירשמו לכל אינדקס שקיים ברשת, עליכם לצפות לשרשרת של תוצאות חיפוש בגוגל שיציגו אתכם רק דרך המשקפיים של האינדקסים. אני מניח שבעתיד חלקכם יקים אתר אינטרנט שיציג את המשרד העצמאי שפתח, על אחרים יכתבו כתבות מפרגנות בעיתונות הארצית המקוונת (ועוד) – אתם לא רוצים שהנוכחות המקוונת העתידית שלכם תופיע הרחק מאחורי אינדקסים מיותרים אליהם נרשמתם יום אחרי שקיבלתם את הרישיון. 

אגב, אין צורך לומר שאני ממליץ לכם להירשם לאינדקס עורכי הדין של אתר הפורומים המשפטיים. האינדקס הזה מציג כל משרד בצורה מכובדת ויוקרתית, בשילוב תיבת דואר אישי, מפת הגעה, קישור לפייסבוק ועוד. החידוש: ב- LawForums.co.il מאשרים נוכחות באינדקס גם לעורכי דין שכירים, מתוך מטרה לאפשר לכל עורך דין לייצר נוכחות מינימאלית ומכובדת ברשת.

הרשמו לאינדקס עורכי הדין של אתר הפורומים המשפטיים

3. התאימו את הנוכחות שלכם בפייסבוק לתואר שלכם

'מדינת פייסבוק' היא כנראה המדינה הגדולה ביותר בעולם כיום. מי דמיין לעצמו אתר אינטרנט שיצליח לאנדקס תוך שנים בודדות מיליארד בני אדם ויותר. עוד לפני כמה שנים פורסם כי שיעור החדירה של פייסבוק לישראל עומד על 90% (במקום ה-2 בעולם); על פי נתונים של חברת "קומסקור" העולמית ישראלי ממוצע מבלה בפייסבוק כמעט 11 שעות בחודש. אם למעלה הדגשתי את החשיבות של תוצאות החיפוש של השם שלכם בגוגל, הרי שגם בפייסבוק ישנה חשיבות רבה לאופן שבו אתם מציגים את עצמכם. רוצה לומר, תהיו בטוחים שמי שבאמת מתעניין בכם/ בשירותים שלכם/ במידע אודותיכם לא יהסס לחפש גם את הנוכחות שלכם בפייסבוק.

מה דעתכם? איזה רושם עושה עורך דין שמתמחה בדיני תעבורה, אך מופיע בתמונת הפרופיל שלו בפייסבוק כשהוא מחזיק בקבוק וודקה על רקע בר תל אביבי בו הוא בילה? מה משדרת תמונת פרופיל בבגד ים מינימאלי של עורך או עורכת דין פלילית? איך נתפס בעיניכם עורך דין שהסטטוסים שלו מעידים על נטייה פוליטית קיצונית ו/או על שנאת מגזרים שונים בציבור ועוד…

שלשה טיפים חשובים בקשר לפייסבוק שלכם:התאימו את הנוכחות שלכם בפייסבוק לתואר שלכם

1. תמונות בעייתיות: תמונות שלכם שלא הולמות את המקצוע, תמונות לא צנועות, תמונות מעוררות מחאה או דחייה וכד' – מומלץ כי תימנעו מלהציג בפרופיל שלכם. צאו מנקודת הנחה שיצר הסקרנות הטבעי של הגולשים יגרום להם לעיין (ולחפור) בתמונות ובאלבומים שלכם. אם בכל זאת חשוב לכם לשמור על הפייסבוק שלכם כפי שניהלתם אותו עד כה, וודאו שבהגדרות הפרטיות של החשבון שלכם, כל התמונות שלכם אינן חשופות לעיני כל.

2. היזהרו מניסוח סטטוסים קיצוניים: אתם לא רוצים להרחיק מכם ציבור רחב של לקוחות/קולגות/חברים פוטנציאלים. אם תעשו שימוש ברשת כדי לתת ביטוי לעמדות קיצוניות, סטיות, גזענות ועוד – אתם תגרמו לאלה שבאמת מתעניינים בכם לנוס על נפשם.

3. עמוד האודות שלכם 'ישווק' אתכם: ערכו את עמוד ה"אודות" שלכם בפייסבוק בצורה מכובדת ועניינית, כזו המציגה את תחומי ההתמחות המקצועיים שלכם ודרכי ההתקשרות העדכניים עמכם. אל תסתפקו בציון פרטים מינימאלי בעמוד ה"אודות" (כגון: השכלה/מקומות מגורים/מערכת יחסים וכו'); ישנה אופציה בפייסבוק לכתוב בנוסח חופשי "אודותיך"; נצלו את האפשרות הזו ותנו למי שמתעניין בכם סיבה טובה להתקשר אליכם/להעריך אתכם הרבה יותר.

3. ברוכים הבאים למשפחת עורכי הדין בפייסבוק: אל תהססו, הצטרפו כבר כעת לקבוצות הבולטות/לדפים המרכזיים בפייסבוק בהם פעילים מאות עורכי דין. צרו לעצמכם קשרים עם הקולגות, הקשיבו לשיח, למדו מהשטח על האתגרים שבמקצוע, קבלו עדכונים שוטפים בקשר לפעילויות בלשכת עורכי הדין ועוד. אלה הם רק חלק מהיתרונות המבורכים שהרשת החברתית מציעה לכם, כ'עורכי דין בפייסבוק'. הנה לכם מספר קישורים מומלצים:

דף האוהדים של ועד מחוז תל אביב והמרכז – לשכת עורכי הדין

קבוצת פורום הוועדות המשפטיות

ברוכים המצטרפים לקהילת עורכי הדין בכלל ובאינטרנט בפרט

ברוכים המצטרפים לקהילת עורכי הדיןרכשתם לעצמכם מקצוע, וקיבלתם את הרישיון לעריכת דין בעיצומה של תקופה מרתקת שבה הכל כמעט הופך להיות מקוון. אני מניח שאם הייתם מספרים לעורך דין ישראלי שקיבל רישיון בשנת 1970 שיבוא יום שהוא יחפש פסקי דין באינטרנט במהירות האור, יתכתב עם הקולגות והלקוחות שלו באמצעות מייל, וגם יפרסם את עצמו בגוגל AdWords – הוא לבטח היה מגחך לעצמו ואומר לכם שמדובר בפנטזיה או מדע בדיוני.

השורה התחתונה: האינטרנט כבר כאן ובעוצמה שלא חזינו כמותה; בעידן הסמארטפון האינטרנט בכיס של כולם בכל מקום, ובכל שעה. מיום שהפכתם לעורכי דין אתם לא רק מחפשים באינטרנט, אתם גם מחופשים. אנשים שונים יחפשו עליכם מידע ברשת, יבדקו מי אתם בפייסבוק, יפשפשו בתמונות שפרסמתם ויקראו את הסטטוסים והתגובות שלכם וכו'. עליכם החובה לקחת אחריות ולדאוג שימצאו אתכם ברשת (כדי שאפשר יהיה בנקל ליצור עמכם קשר), ושימצאו אתכם בקונוטציה הנכונה ביותר בכל שאר תוצאות החיפוש. מעט תשומת לב והשקעה קלה, והרשת תשרת אתכם נאמנה.

בהצלחה!

אדי

………………

הנושאים עליהם אני כותב מעניינים אותך? הצטרף/י עכשיו לעורכי הדין המקבלים ממני ישירות לווטסאפ עדכונים חמים בנושאי קידום ושיווק. 

איך מצטרפים? בקלות! שלח/י לי עכשיו הודעת ווטסאפ באמצעות הקישור הזה, ואני אדאג שתקבל/י לפני כולם את העדכונים הכי חשובים שאני מפרסם.